NUTQ TEMPI BUZILISHLARINI TEKSHIRISHDA LOGOPEDIK ISH METODIKASI - Islomova, Ozoda (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Nutq tuma qobiliyat emas, balki hayot davomida bolaning jismoniy va aqliy rivojlanishi bilan parallel ravishda shakllanib boradi.Mazkur maqola nutq tempi buzilishlari yani taxilaliya va bradilaliyani tekshirish jarayonida logopedik ish davrlari, korreksiya . Shuningdek uning ahamiyatini tushungan holda kerakli metodikani tanlash va bajarish tartibi asosidadir.