IRODAVIY SIFATLARNI SHAKLLANTIRISHDA OILAVIY QADRIYATLARNING TUTGAN O‘RNI - Jo‘rayev, O‘tkir (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Oila - bu shaxslararo munosabat tizimining kichik bo‘g’inidir. Unda oʻzaro muomalaning barcha qoidalariga amal qilishi zarur. Ma’naviy barkamol, irodasi mustahkam insonlar aynan oilada kamol topadi. Oila xalqning, jamiyatning hayoti, turmushga oid urfodat va an`analarini oʻzida mujassam etishi va asrab avaylab kelajak avlodlarga yetkazishi uning muhim vazifalardan biridir. Ushbu maqolada irodaviy sifatlarni shakllantirishda oilaviy munosabatlarning o‘rni haqida fikr yuritiladi.