ЗАҲИРИДДИН МУҲАММАД БОБУРНИНГ “БОБУРНОМА” АСАРИДА ХАЛҚ ОҒЗАКИ ИЖОДИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРНИНГ АКС ЭТИШИ - Sayipova, Dilafruz (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
“Бобурнома” ўзида улкан маълумотларни жамлаган қомусий асар бўлиши билан бирга, тасвирларнинг соддалиги, ортиқча жимжимадорликка йўл қўйилмагани, тилининг равонлиги билан ўзбек мумтоз насрини янги поғонага олиб чиққан қимматбаҳо адабий ёдгорлик ҳамдир