O‘TKAN KUNLAR ROMANI HAQIDA - Baxriddinova, Nigora (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Abdulla Qodiriy, bu ulug‘ zotning nomini tilga olganimizda har bir adabiyotchining yuragida allaqanday hissiyotlari qo‘zg‘alib junbushga keladi. Naqadar buyuk zot ekanki bu inson,u yaratgan qahramonlar u yaratgan hissiyotlar asrlar osha zamonlar osha barhayot yashamoqda. Qodiriyning jisman mavh etilganiga ellik olti yil bo‘libdi. O‘shanda Abdulla Qodiriy qirq to‘rt yoshda edilar "O‘tkan kunlar "romanining yozilganiga esa yetmish yil bo‘ldi .Yozuvchi bilan birga asarga ham kishan urdilar.