FELNING VAZIFA SHAKLLARIGA KIRUVCHI SIFATDOS SHAKLINING XUSUSIYATLARI - Sobirova, Umida (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Fe’lning sifatga xoslangan shakli sifatdosh deyiladi. Sifatdosh fe’l asosiga quyidagi qo‘shimchalarni qo‘shish bilan hosil bo‘ladi:-gan,-kan,-qan—o‘tgan zamon qo‘shimchalari;-yotgan,-ayotgan—hozirgi zamon qo‘shimchalari;-(a)r,-uvchi,-adigan,-yedigan—kelasi zamon qo‘shimchalari.