ТАРИХИЙ-БАДИИЙ АСАРЛАРНИНГ ҚИЁСИЙ-ТИПОЛОГИК ТАҲЛИЛИ - Ikromxonova, Feruza (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Мақолада тарихий шахс образларининг типологик ҳодиса эканлигига эътибор қаратилди. Муаллифлар тарихий воқеликни ривоят, достон, эссе, қисса, роман каби турли жанрларда ифодалаб, биринчи галда мазкур тарихий воқеликни бадиий идрок этишдан кўзланган мақсаддан келиб чиқиб, ҳар бир тарихий воқеа ва шахсларга янгича бадиий-эстетик юклама қўйганлигини ифодалашга ҳаракат қилишган. Ана шу бадиий вазифадан келиб чиқиб тарихий асарлар у ёки бу жанр имконияти доирасида бадиий акс эттирилгани мақолада кенг ёритилган.