ЛИНГВОТИПОЛОГИК ТАҲЛИЛДА “ГАРРИ ПОТТЕР” АСАРИДА ЗАМОН ВА МАКОННИНГ ИФОДАЛАНИШИ. - Sobirova, Zarhala (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Мақолада макон [воқеа жойи] тушунчаси инсонда борлиқнинг обектив шакллари, макон ва вақт ҳақидаги тушунчаларининг кенгайиши, шунингдек, бадиий асарнинг услуби, тури ва жанрига қараб ўзгариб бориши мумкинлиги ва “Гарри Поттер” асарида замон ва маконнинг ифодаланиши таҳлил қилинган.