"VAQT" ILMIY KONSEPTINIG INGLIZ VA O’ZBEK TILLARIDA XUSUSIYATLARI. - Djabbarov, Sherzod (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Mazkur maqolada ingliz va o’zbek tillarida “Vaqt” ilmiy konseptining falsafiy va mental hususiyatlari tadqiq qilingan. Konsept va konseptasfera atamalarining turli olimlar tomonidan berilgan tariflar ilmiy tahlil qilinib, vaqt konseptining ilmiy va badiiy mazmunda ishlatilishi ingliz va o’zbek misollari bilan ochib berilgan.